מגזין מדי-לינק / מתכונים / עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

מי שלא אוהב את העוף שלו קראנצ'י ופריך, שיקום!

ברור שאף אחד לא קם… במיוחד במנה הזו, בה העוף הפריך מזוגג בסויה וסוכר, ומונח על מצע של סלט אורז, עם ברוקולי טעים ופרוסות דקות-דקות של צנונית טרייה.

מצרכים:

  • ¾ כוס אורז לבן
  • ¼ 1 כוס מים
  • 3 כפות רוטב סויה (למקפידים – סויה דלת נתרן)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ
  • עוד 2 כפיות חומץ
  • 4 כרעיים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות מיונז (למקפידים – מיונז דל קלוריות)
  • כף שמן
  • כפית רוטב סרירצ'ה או טבסקו
  • 300 גרם ברוקולי קפוא ומפורק לפרחים קטנים
  • 5 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
  • ½ בצל אדום קטן חתוך לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

  • חממו את התנור לצלייה בחום בינוני.
  • הכינו את האורז הלבן וקררו אותו.
  • בינתיים, חממו תוך כדי ערבוב את רוטב הסויה, הסוכר ושתי כפות חומץ בסיר על להבה בינונית-גבוהה. הנמיכו את האש וצמצמו את הנוזל למשך דקה או שתיים על להבה נמוכה.
  • בזקו פלפל שחור על העוף, כסו ברדיד אלומיניום וצלו בגריל במשך 25 דקות, עם הפיכת צד אחת באמצע הצלייה. לאחר מכן, הסירו את רדיד האלומיניום והברישו את תערובת הסויה על העוף, המשיכו לצלות 5-6 דקות ללא הרדיד, עד שמד חום שננעץ בחלק העבה ביותר של הבשר מראה על 75 מעלות. הפכו את הכרעיים והברישו בתערובת הסויה מספר פעמים לאורך התהליך.
  • בקערה גדולה ערבבו היטב את המיונז, שתי כפיות החומץ הנותרות, ¼ כפית מלח, שמן ורוטב הפלפל החריף. הוסיפו ברוקולי, צנוניות, בצל ואת האורז וערבבו. סדרו בצלחת את סלט האורז ומקמו את העוף עליו.
  • בתאבון

כדאי לבדוק גם

משקאות ספורט להכנה ביתית

אנחנו מכירים אותם בצורתם המתועשת בשמות "משקאות ספורט", "משקאות איזוטוניים", ואפילו "משקאות אנרגיה", למרות שהאחרונים …

סלמון צרוב קלות על מצע בטטות

מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, …

פנקייק תפוזים וקינמון

עם יד על הלב, כמה פעמים בשבוע האחרון יצא לכם לפספס ולצאת מהבית ללא ארוחת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *